KOM, een pedagogische visie

We willen de zorg voor het kind met u delen en een verlengstuk zijn van thuis. Bij ons leren de kinderen op vroege leeftijd samen spelen en delen. Maar door onze visie zijn we ook in staat het kind op een speelse manier kennis te laten maken met leren en met meer schoolse activiteiten zoals u van een peuterspeelzaal zult (her)kennen.

Wij hebben ons bij de manier van werken laten inspireren door Speelplezier en het Jena plan. Bij KOM gaan we uit van de talen/talenten/competenties van het kind.

Wij vinden het belangrijk dat bij KOM een veilige huiselijke sfeer heerst. Ons doel is de kinderen gedurende de dag vanuit een veilige en geborgen omgeving helpen zich te ontwikkelen en ontdekken zoals u dat thuis ook zou doen. We kijken vanuit een actieve houding naar hun talen/competenties/talenten en stimuleren deze.

De dag is een combinatie van groepsactiviteiten maar ook van individuele activiteiten. Bij de jongere kinderen ligt de nadruk veelal op verzorgende activiteiten binnen hun ritme en binnen hun regelmaat. Bij de al wat groteren wordt er al gerichter aan de slag gegaan met groepsactiviteiten. De kinderen worden uitgedaagd en uitgenodigd om aan allerlei activiteiten deel te nemen. Hebben ze geen zin of willen ze iets anders doen, dan wordt samen gekeken of dit mogelijk is. De initiatieven van de kinderen zijn bij ons de leidraad voor de activiteit.
De verzorging is met name een moment van individuele aandacht. Zeker bij de kleinsten zijn deze momenten erg belangrijk. Als leidster hebben we dan intensief één op één contact met het kind. Een uitgebreide knuffel, een liedje zingen, samen even babbelen is naast de verzorging dan ook zeker van toepassing.
Wij reiken uw kind een hand om samen met elkaar in een huiselijke, veilige, omgeving de wereld te ontdekken.

Wilt u meer weten?
Alles staat uitgebreid beschreven in ons pedagogisch beleid.
Vraag er naar bij de leiding.

Julianalaan 73, 6269 CM MARGRATEN • 043 851 98 38 • info@kinderopvangmargraten.nl

Algemene Voorwaarden

Privacy Policy

home

bel mij

afspraak

like ons

volg ons

onze visie

Login